6 Mart 2021 | Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler > Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 belgesi eğitim ve belgelendirmesi devam ediyor.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği, Emlak Danışmanı üyelerinin “Taşınmaz Ticareti ile ilgili Yönetmelik” kapsamında alması gereken mesleki yeterlilik belgesinin kapsam ve yapılması gereken işlemleri ve Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 belgesi eğitim ve belgelendirmesi devam ediyor.

Maremder dernek merkezinde gerçekleştirilen ve FSM Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nden yetkililerin ve eğitmenlerin katıldığı teorik ve performans sınavlarda başarılı olarak belgeyi almaya hak kazanmış üyelerin belgeleri teslim edilmeye başlandı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş yaptığı açıklamada “Belgelendirme ile ilgili Belge almayan ya da ticarete yeni başlayacak olan üyelerimiz için de başvuruları almaya devam ediyoruz. Yeni yönetmeliğimiz ile alınması zorunlu Seviye 4 ve Seviye 5 belgeleri ile sektörümüzde yeni bir dönem başlamış oluyor. Artık yasaya uygun olmayan ayakçı ve bunun gibi sektör dışındaki kişilerin, meslektaşlarımızın ekmeği ile oynamasının önüne geçilmesinde bir adım oluşturacak. Biz bu sektörde hizmet veren üyelerimizin mesleki yeterlilik kapsamında bu işi doğru bir şekilde ve profesyonelce yerine getirmesi için sınav açmaya ve belge vermeye de devam edeceğiz” dedi.