6 Mart 2021 | Cumartesi
Ana Sayfa > Muğla Emlak Meslek Odası > Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkan Adayı Y. Kenan AKKUŞ

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkan Adayı Y. Kenan AKKUŞ

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odasının, İşletme sahibi olan üyesi ve çalışanlarının mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak, meslektaşlarımızın birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını korumak, globalleşen dünyada ulusal ve uluslararası alanda emlak danışmanlığı mesleğini profesyonel bir ekiple yürüterek, mesleğimizin çıtasını hak ettiği yere taşımayı amaçlamaktayız.

1. Muğla Emlak Danışmanları Odasının kurulması ile insanlığın en temel ihtiyacı olan barınma hakkının temeline dayanan mesleğimizin daha da gelişmesini ve toplumun çıkarlarına daha üst boyutta hizmet edebilmesini sağlamaya, mesleğimizin saygınlığını, meslek etiğini korumaya, mesleki standartlarımızı geliştirmeye buna yönelik çalışma yapmaya,
  2. Meslektaşlarımızın en çok zarar gördüğü, ayakçı – korsan olarak da tabir edilen sektörümüzün kanayan yarası kayıt dışı etkenlerin ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmalar yapmaya,
  3. Yaşam çevresinin kirletilmesine ve tüketilmesine, yerleşim alanlarını afetlere karşı güvenliksiz kılmaya yönelik her türlü girişime karşı, sağlıklı ve güvenli çevrede yaşamanın bir insan hakkı olduğunu meslek alanımızdan savunmaya,
  4. Kentimizin, doğal çevremizin birer rant alanı olarak görülmesine, ormanların talanına karşı çıkarak; yaşam alanlarımızın, bütün doğal varlık ve kaynaklarımızın korunmasına özen göstermeye,
  5. Sistemin bir sonucu olan nitelikli personel sıkıntısının meslek alanımızdaki acı yansımalarını azaltmak için gayrimenkul danışmanlığı eğitimi politikalarının değiştirilmesi, yasal düzenlemelerde emlak danışmanlarının yetki ve sorumluluklarının genişletilmesi,
  6. Teknolojiyle, emekle, umutla ve inatla şekillendirdiğimiz yaşam ve çalışma anlayışımızla, meslektaşlar, mesleki kuruluşlar, üniversiteler ve demokratik kitle kuruluşları ile ilişkilerini sürekli geliştiren, akılcı, üretken, ilkeli, güvenilir, dayanışmacı ve saygın bir mesleki kuruluş olarak, çalışmalarını bu anlayışla bütünlüklü olarak hayata geçirerek yürütecektir.

Önümüzdeki süreçte bilim, teknoloji, tecrübe ve emekle ürettiklerimizi umut ve inatla toplumun ve meslektaşlarımızın hizmetine sunmaya; Muğla Emlak Danışmanları Odamızdan üyelerimiz adına hayata geçirme gayreti içinde olacağımız bir çalışmayı yürüteceğiz. Bu temennilerle bin bir emekle kurmuş olduğumuz, Muğla Emlak Danışmanları Odamızın emlak danışmanı olan üyelerimize, Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diler saygılarımı sunarım. 25.8.2018