27 Ocak 2021 | Çarşamba
Ana Sayfa > Emlak Makaleleri > Ayakçıya Mektup

Ayakçıya Mektup

Ben Emlak Müşaviriyim! Hani benimle aynı onurlu işi yaptığını savunduğun meslek mensubu

Oysa ben bu mesleği tüm kanunlara, yönetmeliklere ve yasal yükümlülüklere uyarak,mesleğin  tüm sorumluluklarının bilinci içerisinde, tarafların hak ve çıkarları terazisini gözeterek ailemin ve kendimin şeref ve onuruyla çalışıyorum.

Oysa sen ‘ayakçı’

Kimi zaman bir site yöneticisi, kimi zaman bir apartman görevlisi, kimi zaman kahvenin bir müdavimi olarak karşıma çıkıyorsun. Benimle aynı işi yaptığını savunuyorsun ama kanun hukuk tanımıyorsun, yükümlülükler senin İçin konmamış sanki, mesleğimi hiç sevmiyorsun çünkü sevseydin yükümlülüklerini öğrenirdin.

Memleketimde bugüne kadar konan kuralların yavaş işlemesi, iltimas hep sana yaradı vergilerimi, kiramı,elektrik, su, ilan vb gibi pek çok giderleri öderken, mesleğimi öğrenirken,hakkı savunurken sen?

Sen ‘ayakçı’ vergi vermedin hiçbir şey ödemeden, ekmeğimi çaldığın yetmedi çoluk çocuğumun geleceğine göz diktin. Alıcı, satıcı, ev sahibi, kiracı senin için bir av oldu. Hak yedin, piyasa dengelerini bozdun, herkesi hepimizi mağdur ettin.

Yalnızdım, derdimi kimseye anlatamadım en ağırıma giden seninle aynı kefeye konmamdı.

Dur artık unutma yalnız değilim… Şimdi mesleki geleceğime daha güvenle bakıyorum! Çünkü kendi mesleki örgütlenmemi ‘meslek odalarımı’ kurdum, mesleki kurallarımla sana geçit bırakmadım, bırakmayacağımda.

Odamın çabalarıyla, 8 Temmuz 2003 tarihinde ‘Emlak Komisyonculuğu Mecburi Standardı’ ile mesleğimin onuru kurtuldu. Senin gibi parazitler ayıklanmaya başlandı.

Son beklentim meslek kanunumuzun yasallaşması. Ondan sonra ise mesleğim senin gibi onursuz insanlardan arınarak, gelişmiş ülkelerdeki seviyesine ulaşacak. Ama sen bu ilkesizliğine devam edersen korkarım yerin hapis olacak.

Ben Emlak Müşaviriyim! Bugün yaptığım  işin bilinci ve haklı gururu ile çalışıyorum, mesleğimi seviyorum ve en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sana ve senin gibilere rağmen ‘ayakçı’

Hacı Ali Taylan/Ankara Tüm Emlakçılar
Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı