Ana Sayfa > Basında Maremder > Akkuş; “Emlakçılarında kanunu olacak”

Akkuş; “Emlakçılarında kanunu olacak”

Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı ve Zorunlu Standart Tebliğini’ içeren bilgilendirme ve istişare toplantısında görüş bildirmek ve emlak müşavirliği yasa tasarısı hakkında bilgi edinmek için İstanbul’a giden Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş İstanbul’daki toplantıdan emlakçılar adına müjdeli ve güzel haberlerle Marmaris’e döndü.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası, Uluslar arası Emlak Federasyonu ve Merkez Avrupa Emlakçılar İşbirliği Ağı’nın organize ettiği, İstanbul Conti Otel’de 24.06.2006 tarihinde düzenlenen toplantıda, Marmaris Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Yusuf Kenan Akkuş ve Türkiye’deki tüm meslek oda başkanları görüş ve önerilerini toplantıda dile getirdiler. Karşılıklı mütabakat sağlandı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Marmaris’te de hızla büyüyen Emlakçılık sektörünü de yakından ilgilendiren yeni çıkacak tasarı ile ilgili istişare ve bilgilendirme toplantısında Marmaris’teki emlakçılık sektörünün hem sesi hemde kulağı oldu. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcilerinin özellikle 2005 yılından önceki emlakçıların mesleğe devam edebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması konusundaki görüşleri hükümet tarafından olumlu karşılandı.

Toplantının emlakçılık sektörü için çok güzel ve olumlu geçtiğini ifade eden Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, özellikle Üniversite mezunu şartının 2005 yılı öncesinde mesleği icra edenleri kapsamaması ve bunların sertifika almalarında kolaylık ve eğitimlerinin verilmesi konusunda hükümetin olumlu yaklaşımının sevindirici olduğunun altını çizdi.

Başkan Akkuş gazetemize yaptığı açıklamada; “İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meslek Komitesi Başkanı ve meclis üyeleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meslek Komitesi Başkanı ve meclis üyeleri, Türkiye genelindeki oda ve dernek başkanlarının katıldığı toplantı çok olumlu geçti. Hükümet temsilcileri sivil toplum örgütlerine verdiği değeri görmek isteyenlerin bu toplantıda olmasını isterdim. Ankara Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkanı Sayın Hacı Ali Taylan’ı, ülkemizindeki bütün emlak sektörünün temsilcisi seçtik. Sayın Taylan bundan sonra bütün sektördeki sivil toplum örgütlerinin temsilcisi olarak bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.

Yeni hazırlanan tebliğde üniversite mezunu olma şartı vardı.sektörde %70 üniversite mezunu olmayan arkadaşlarımız vardı. Onlar için görüşlerimizi fikirlerimizi sunduk. Toplantıda tek düşünce çıktı. 27 Temmuz’da bu toplantıdan çıkan sonuç bir basın toplantısı ile birlikte imza altına alınacak. Yenilenmiş standartlar tebliği yeniden elden geçirelecek bu toplantı sonuçları ilave olacak.

Üniversite mezunu olmayanlar için 2005 yılı öncesi vergi mükellefi olmaları, il ve ilçelerindeki meslek oda ve derneklerinin kurslarına katılıp sertifika almaları, 2005 yılından önce fatura kesmiş olmaları, ofis düzenleri standartlarına uygun olmaları ayrıca üniversitelerde açılan meslekle alakalı sınavlara katılıp 4 haktan oluşan bu sınavlardan birini kazananlar mesleğe devam edebilecek. 4 sınavı da kazanamayan emlakçılık alanında faaliyet gösteremeyecek.

Hükümet bize meslek kuruluşları olarak tasarıyı sundu ve gereken düzenlemeye katkı yapın bizde üstümüze düşeni uygulayalım dedi. Hükümet bu davranışıyla bizlerin ve emlak sektörünün sivil toplum örgütlerinin gönüllerini feth etmiştir. Hükümet çok olumlu yaklaşmıştır. Sektörün görüşlerine tasarıda yer verecektir. Hükümet varoluş sebebi sayılan halkına değer vermiştir kanatindeyim. Ciddi ve samimi bu yaklaşımlar sektör içinde olumlu neticeler getirecektir. Bizlerde sektör temsilcileri olarak ortak bir görüş bildirerek hükümetin bu olumlu yaklaşımı vede emlakçılarımızın madur olmaması için gereken özeni göstereceğiz.

Emlakçılarında bundan sonra bu tasarı ile kanunu olmuş olacak. Bütün bunlar ülkemiz adına sevindiricidir. Yeni tasarı şimdiden ülkemize ve Marmaris’teki emlakçılarımıza hayırlı olsun” dedi.