27 Ocak 2021 | Çarşamba
Ana Sayfa > Basında Maremder > 15 Temmuz Basın Açıklaması

15 Temmuz Basın Açıklaması

Her yıl Temmuz Ayı içinde Muğla İlimizde Geleneksel olarak gerçekleştirmekte olduğumuz Muğla ili ve ilçelerinde bulunan Emlak Müşavirleri Derneklerinin Ege bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısını Muğla İlimizin Marmaris İlçesinde misafirimiz olan Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ülkemize ve milletimize yapılan 15 Temmuz ihanet saldırısı nedeni ile yapamamıştık.

Vatandaşı olmakla gurur duyduğumuz, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi, eşi ve benzeri görülmemiş bir  ihanet ve terör saldırısına maruz kalmıştır. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Devlet yönetiminin her kademesinde yapılanmış, örgütlenmiş bölücü, yıkıcı aynı zamanda silahlı terör örgütü de olduğu anlaşılan FETÖ/PDY örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan hain unsurları ve mensupları tarafından devletimize, milletimize, demokratik hukuk sistemimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, seçimle iş başına gelmiş hükümetimize, güvenlik ve asayiş birimlerimize, kamu düzenimize kısacası tüm Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişimi  asla kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye, demokrasimize ve devletimize karşı yapılacak her türlü girişim; karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

15 Temmuz 2016 tarihindeki şanlı direnişte şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi, yaralı gazilerimizi ve mücadele eden tüm kahramanlarımızı Milletçe daima yüreğimizde yaşatacağız ve asla unutmayacağız saygılarımla.

Başkanı